top of page

SPELEOLOGIE

Ongeveer 100 miljoen jaar geleden stond de zeespeigel veel hoger in de Quercy. Veel land stond onder water, en alleen het Centraal Massief stak erboven uit. De aarde begon later af te koelen, en de ijskappen groeiden weer aan. Het zeeniveau daalde, en het westen van Frankrijk kwam als één groot kalkplateau onder het water vandaan. Het water stroomde over deze kalkvlakten naar de Oceaan en zo vormden zich de rivieren, zoals de Aveyron. Sommige delen van de rivier lopen onder de grond en vormen dan grotten. De ruige rotsformaties zoals nu te zien zijn in de Quercy zijn onstaan doordat het enorme kalkplateau is gebroken doordat Afrika tegen Europa is aangebotst.

Ontdek een hele nieuwe ondergrondse wereld. In de Tarn-et-Garonne en in de Lot zijn er méer dan duizenden grotten of gouffres te bezoeken.

Deze zijn voor een deel toegankelijk, maar alleen onder begeleiding van gidsen.

De grot is hele jaar door tussen de 12 en de 14°C.

TOCHTEN

Bruniquel

Een spannende tocht in één van de vele grotten rondom Bruniquel. Deze grot is echt een klauter en kruipgrot, met een kleine via ferrata, abseil en tokkel in de grot zelf.

Je krijgt een helm, overal, gordel, via ferrata set en hooflampje mee.

Ben je niet vies van een beetje modder, en ben je niet bang in het donker? En wil je graag een hele nieuwe wereld ontdekken? Dan is dit de ideale uitdaging!

Vanaf 10 jaar oud

45.00 €

whatsapp-logo.png

Reserveren via

+33 (0)6 52 31 06 29

bottom of page